02 آذر 1403

  • 1401/11/11
  • - تعداد بازدید: 26
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان بیضا

بدانیم و اقدام کنیم: راه های کاهش مصرف نمک

نمک نامی است عام که به کلروسدیم گفته می شود و خواص ضد میکروبی نمک، خاصیت نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آنها، روشی متداول در زندگی بشر بوده است.

بدانیم و اقدام کنیم: راه های کاهش مصرف نمک

نمک نامی است عام که به کلروسدیم گفته می شود و خواص ضد میکروبی نمک، خاصیت نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آنها، روشی متداول در زندگی بشر بوده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه امروز با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون، مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است، گفت: یکی از مهمترین راهکارهای کاهش مصرف نمک این است که غذاها را با مقدار نمک کمتری تهیه و نمکدان را از سفره غذا حذف کنیم.

«مهدیه فرید» افزود: برای طعم دادن به غذاها، به جای نمک از چاشنی هایی مانند سرکه، آبلیمو، آبغوره، آب نارنج، سیر، پیاز، سبزی های معطر و سایر ادویه ها استفاده کنیم.

او ادامه داد: تا حد امکان از مصرف غذاهای آماده و کنسروها که نمک زیادی دارند، خودداری کنیم و مصرف مواد غذایی شور، دودی و ترشی ها را کاهش دهیم.

مصرف آجیل ها و مغزها مانند بادام و پسته به صورت بی نمک یا خام، دیگر توصیه این کارشناس تغذیه برای کاهش مصرف نمک بود.

فرید ضمن اشاره به این موضوع که از منابع مهم نمک، تنقلات شور مانند چیپس، پفک، انواع ساندویچ ها و غذاهای آماده، سس کچاپ، بیسکوییت، غذاهای بسته بندی شده و کنسروی است، توصیه کرد: مصرف این مواد را تا حد ممکن کاهش دهیم.

این کارشناس تاکید کرد: مصرف غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم مانند میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ های تهیه شده در منزل، در مدارس و مهدکودک ها جایگزین مناسبی برای غذاهای آماده هستند.

به گفته این کارشناس تغذیه در دانشگاه، مصرف زیاد نمک در آشپزی، سلامت ما و فرزندانمان را به خطر می اندازد، پس در تهیه غذای کودک از حداقل نمک استفاده کنیم و فرزندمان را از کودکی به غذای کم نمک عادت دهیم.

او توصیه کرد: میزان نمک مجاز مصرفی، کمتر از 5 گرم (کمتر از 1 قاشق چایخوری) در روز است و البته نمک مصرفی باید از نوع تصفیه شده یددار باشد، درصد قابل توجهی از نمک دریافتی ایرانیان از طریق نان است، بنابراین یکی از راهکارهای کاهش مصرف نمک، استفاده از نان کم نمک است، پنیر هم از منابع دریافت نمک است و استفاده از پنیر فله ای، دریافت نمک را افزایش می دهد، پس برای کم کردن مقدار نمک پنیرها، آنها را قبل از مصرف در آب بخیسانید.

 

کارشناس دفتر بهبود تغذیه دانشگاه ادامه داد: در هنگام خرید مواد غذایی به برچسب مواد غذایی در خصوص نمک توجه کنیم و در حد امکان از مواد غذایی با رنگ سبز استفاده کنیم که نشان دهنده میزان نمک کم در محصول است و از خرید و مصرف ادویه جات و ترشیجات مخلوط و فله که مقدار نمک (سدیم) موجود در آنها ذکر نشده است، خودداری کنیم.

فرید با اشاره به برچسب مواد غذایی در مصولات غذایی، بیان کرد: رنگ سبز نشان دهنده میزان کم نمک، رنگ نارنجی نشان دهنده میزان متوسط و رنگ قرمز نشان دهنده میزان بالای نمک است.

او یادآور شد: جوش شیرین که برای پف کردن انواع نان و کیک به کار می رود، دارای مقدار زیادی سدیم است، بنابراین در افرادی که به علت بیماری، محدودیت مصرف نمک دارند، مصرف محصولات غذایی که جوش شیرین دارند هم باید بسیار محدود شده یا قطع شود./105

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 49509
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید