03 آذر 1403

  • 1401/02/26
  • - تعداد بازدید: 14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا

تقویت مراقبت های تغذیه ای کودکان در شرایط گسترش شیوع امیکرون

با توجه به شیوع سویه جدید کرونا (امیکرون) در کشور و نبود برنامه واکسیناسیون برای کودکان زیر پنج سال، بدیهی است این گروه سنی در معرض خطر ابتلاء به این بیماری می باشند که با علائمی نظیر تب، بی اشتهائی،آبریزش بینی و سرفه همراه است.

 

 با توجه به شیوع سویه جدید کرونا (امیکرون) در کشور و نبود برنامه واکسیناسیون برای کودکان زیر پنج سال،بدیهی است این گروه سنی در معرض خطر ابتلاء به این بیماری می باشند که با علائمی نظیر تب، بی اشتهائی،آبریزش بینی و سرفه همراه است.
 
توصیه های تغذیه ای جهت  تقویت مراقبت های تغذیه ای کودکان در شرایط گسترش شیوع امیکرون:
 
 
-تداوم تغذیه با شیر مادر یا شیر مصنوعی (در شیرخورانی که شیر مادرخوار نیستند) در کودکان کمتر از 6 ماه وتداوم تغذیه با شیر مادر همراه با غذاهای کمکی متناسب با سن در کودکان بالای 6 ماه

- دادن آب و مایعات گرم نظیر انواع سوپ ها و آش های محلی سبک مانند آش برنج و آش سبزیجات به کودک ودادن آب میوه تازه و به ویژه مرکبات ( پرتقال، لیمو شیرین و نارنگی)

- شستشوی دستها قبل از غذا دادن به کودک و خودداری از غذا دادن به کودک در صورتی که خواب آلود است. در ضمن اسباب بازی های کودک نیز مرتب شستشو شود.

- افزایش تعداد دفعات تغذیه به 6-5 بار در روز و با حجم کم جهت جبران کاهش اشتهای کودک

- جذاب نمودن غذای کودک با استفاده از مواد غذایی رنگی مانند هویج، کدو حلوایی، نخود فرنگی، گوجه فرنگی و لوبیا سبز جهت افزایش تمایل کودک به غذا خوردن

- افزایش استفاده از منابع غذایی حاوی پروتئین، آهن، روی، ویتامین های C, A با استفاده از گروههای غذایی اصلی در هرم غذایی و جایگزین های آنها

- مغذی کردن غذای کودک مانند استفاده از پودر جوانه غلات و حبوبات به سوپ، فرنی و کته برای کودکان زیر یک سال و افزودن آنها به غذا برای کودک بالای یک سال، اضافه کردن منایع پروتئین از جمله انواع حبوبات مانند عدس، ماش و حبوبات محلی کاملا پخته شده به غذای کودک، اضافه کردن عصاره استخوان قلم گوسفند یا گاو به غذای کودک( سوپ یا آش)، رنده کردن تخم مرغ کاملا پخته شده به داخل سوپ، ماکارونی یا کته پس از طبخ غذا و مقوی کردن غذای کودک با افزودن یک قاشق مرباخوری کره، روغن زیتون یا روغن مایع به غذای کودک

- تازه بودن و خوب پخته شدن غذاهای کودک، استفاده از صبر و حوصله بیشتر برای غذا دادن به کودک بیمار، استفاده از غذاهای مورد علاقه کودک در زمان سلامت

-مراقبت های تغذیه ای در دوران نقاهت بیماری امیکرون: افزایش تعداد وعده های غذایی ( یک وعده غذایی اضافی) پس از بیماری برای جبران وزن از دست رفته و تامین انرژی بیشتر و مقوی و مغذی سازی غذای کودک

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 59651
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید