10 تیر 1404

  • 1404/04/04
  • - تعداد بازدید: 20
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا

پاسخ‌های علمی درست به باورهای تغذیه‌ای نادرست: آیا سبزی های نشاسته ای فاقد قند بوده و مصرف آن در بیماران دیابتی بدون محدودیت است؟

 

 کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بیضا در پاسخ به سوال آیا سبزی های نشاسته ای فاقد قند بوده و مصرف آن در بیماران دیابتی بدون محدودیت است عنوان کرد که  مصرف مقادیر زیاد سیب زمینی به عنوان یک سبزی نشاسته ای احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا، «آرمین کشاورز» گفت:  سبزیجات مصرفی به دو گروه نشاسته ای و غیرنشاسته ای تقسیم می گردند، از جمله سبزیجات نشاسته ای مورد استفاده در ایران سیب زمینی، کدوحلوایی، ذرت، نخود سبز، چغندر و لبو می باشند.

کشاورز افزود: سیب زمینی بعد از برنج و گندم پرمصرف ترین غذای غالب در جهان است؛ که به دلیل محتوای بالای نشاسته دارای شاخص گلیسمی بالایی می باشد، به طوری که یک عدد سیب زمینی کوچک پخته شده، حاوی 15 گرم کربوهیدرات می باشد و طبق فهرست جانشینی مواد غذایی به دلیل محتوای بالای کربوهیدرات جزء گروه غلات محسوب می گردد.

او اضافه کرد: بر اساس مطالعات انجام شده مصرف مقادیر زیاد سیب زمینی به عنوان یک سبزی نشاسته ای احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد، درحالیکه مصرف سبزیجات غیرنشاسته ای احتمال بروز بیماری دیابت نوع 2 را کاهش می دهند.

آرمین کشاورز بیان کرد: آب سیب زمینی فاقد ارزش تغذیه ای خاصی می باشد و صرفا حاوی مقادیر بالای نشاسته می باشد که می تواند احتمال افزایش قند خون و عدم کنترل دیابت و عوارض آن را بالا ببرد، بنابراین مصرف آب سیب زمینی جهت کنترل دیابت ازنظر علم تغذیه مردود اعلام می گردد.

پایان خبر

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار,پیام سلامت,اطلاعیه ها,اخبار واحدها
  • کد خبری : 126952
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید