02 آذر 1403

  • 1402/01/08
  • - تعداد بازدید: 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا

توصیه های تغذیه ای برای کاهش برخی عوارض گوارشی سرطان

بیماران مبتلا به سرطان در طول دوره درمان و حتی قبل از تشخیص به بیماری، ممکن است بی اشتهایی، سیری زودرس و کاهش مصرف غذا را گزارش دهند. تغییر در احساس چشایی و بویایی نیز از عوارض معمول این بیماری است. در ادامه به راهکارهای تغذیه ای کنترل کننده این عوارض اشاره می شود:

بیماران مبتلا به سرطان در طول دوره درمان و حتی قبل از تشخیص به بیماری، ممکن است بی اشتهایی، سیری زودرس و کاهش مصرف غذا را گزارش دهند. تغییر در احساس چشایی و بویایی نیز از عوارض معمول این بیماری است. در ادامه به راهکارهای تغذیه ای کنترل کننده این عوارض اشاره می شود:

تغییر احساس چشایی یا بویایی

مواد غذایی به صورت خنک مصرف شود.

از چاشنی ها و ادویه ها استفاده شود.

در صورت احساس طعم فلزی در دهان، از ظروف پلاستیکی استفاده شود.

آب مصرفی با لیمو یا سایر گیاهان معطر شود.

منابع پروتئینی غیر گوشتی مانند لبنیات یا حبوبات انتخاب شود.

بهداشت دهانی (به عنوان مثال شست و شوی مکرر دهان) رعایت شود.

بی اشتهایی یا کاهش اشتها

وعده های غذایی و میان وعده ها به صورت کم حجم، مغذی و مکرر استفاده شود.

غذاهای غنی از مواد مغذی در دسترس باشد و به صورت منظم میان وعده مصرف شود.

مصرف مواد غذایی در زمان هایی که بهترین احساس وجود دارد، به بالارتین میزان رسانده شود.

وعده ها و میان وعده ها در فضایی دلپذیر خورده شود.

به خوردن غذا به عنوان بخشی از مرحله درمانی نگریسته شود.

به جای انتظار برای گرسنگی، بر اساس ساعت غذا میل شود.

مایعات بین وعده های غذایی (نه به هنگام وعده های غذایی) مصرف شود.

به غذاهای مورد علاقه، پروتئین و چربی اضافه شود.

تا جایی که توانایی وجود داشته باشد، فعالیت بدنی سبک انجام شود.

تهوع و استفراغ

وعده های غذایی و میان وعده های کم حجم و مکرر میل شود.

مایعات به صورت خنک یا هم دما با دمای اتاق و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.

از مصرف غذاهای پرچرب، ادویه دار یا بیش از حد شیرین خودداری شود.

از مصرف غذاهایی که بوی قوی دارند، همچون ماهی یا تخم مرغ خودداری شود.

در روزهای تعیین شده برای درمان، غذاهای نرم و با هضم آسان استفاده شود.

تا 30 دقیقه پس از صرف غذا دراز کشیده نشود.

استفاده از چای زنجبیل یا به کار بردن تکنیک های آرامش بخشی در نظر گرفته شود./ف.نوروزی فرد

«مهسا موذن» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 42396
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید