01 آذر 1403

  • 1402/12/15
  • - تعداد بازدید: 23
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
شبکه و بهداشت و بهداشت و درمان شهرستان بیضا

دستاروردهای مرکزبهداشت شهرستان بیضا در دولت سیزدهم/بخش سوم

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا،با اشاره به  پیشرفت ‌های چشمگیری در زمینه‌های مختلف در مجموعه بهداشت و درمان، به ارایه بخش اول دستاوردهای  این مجموعه  در دولت سیزدهم پرداخت.

به گزارش روابط عمومی شهرستان بیضا،دکتر «سعید اکبری » گفت : شهرستان بیضا با جمعیتی بالغ بر 43000 نفر دارای 7 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، دو مرکز شبانه روزی  و 25 خانه بهداشت است.


دکتر اکبری افزود :با توجه به گسترش روزافزون دیدگاه های سلامت محور در جوامع که بر ضرورت ارتقای دانش و آگاهی عمومی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و کاهش هزینه های درمان تمرکز دارد، مجموعه  بهداشت نیز مسوولیت آموزش در حیطه های مرتبط با سلامت عمومی را با تاکید بر امور پیشگیرانه را بر عهده دارد که این اقدام نه تنها از طریق کادر بهداشت و درمان بلکه با جذب 8053 سفیر سلامت و  513رابط بهداشت در مجموعه در حال انجام است.

 

انجام 12472 بازدید از مراکز و اماکن عمومی در قالب تیم نظارتی بهداشت محیط

 

اکبری با اشاره به تشدید نظارت های بهداشت محیطی در مجموعه بهداشت و درمان بیضا ادامه داد:  در دوسال اخیر 12472مورد بازدید بهداشتی از اصناف و مراکز حساس، با توجه به این بازدید ها 2742متخلف پروتکل‌های بهداشتی در راستای بازدیدهای انجام پذیرفته اخطار دریافت کردند و 21واحد متخلف نیز به دلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی در این بازدیدها تعطیل شدند.

 

انجام مشاره تخصصی در حیطه های مختلف

 

او بیان کرد: واحد  سلامت روان شبکه بهداشت، با فعالیت در سه حوزه‌ی سلامت روانی،‌ سلامت اجتماعی  و پیشگیری از اعتیاد و کاهش آسیب مصرف مواد و با به کارگیری 3 روان شناس در مراکز خدمات جامع سلامت این شهرستان، نقش بسیار مهمی در سلامت روانی افراد جامعه تحت پوشش ایفا می نماید و در دو سال اخیر بالغ بر 384 کارگاه و  42 همایش و تعداد 2673 نفر از  افراد در دسترس، شامل مراجعین به مراکز و واحدهای بهداشتی، آموزش های  مهارت‌های زندگی، پیشگیری از اعتیاد، فرزندپروری و ... را دریافت کردند.

 

اکبری گفت:  همچنین غربالگری تعداد  225نفر در زمینه اختلال مصرف دخانیات الکل و انجام ارزیابی تکمیلی و تخصصی جهت   4251نفر از موارد مثبت اولیه توسط روانشناسان و ارائه مشاوره تخصصی در راستای کاهش خطر از دیگر اقدامات این واحد در شبکه بوده است.

 

همچنین 1817ویزیت اولیه و دوره ای جهت جمعیت غربال مثبت سلامت روان انجام شده است و در زمینه سلامت اجتماعی 444نفر غربالگری تکمیلی شده و درمان را دریافت کرده اند.

 

 این مقام مسوول ادامه داد: خدمات مختلف تغذیه ای نظیر انجام مشاوره تخخصی تغذیه و ارتقا اگاهی عموم و اجرای طرح های مختلف در زمینه های ایجاد امنیت غذایی از دیگر خدماتی است که در مرکز بهداشت در حال ارایه است. از سال 99 تاکنون با جذب 3 کارشناس تغذیه در مجموعه بهداشت و درمان این شهرستان بالغ بر 8600 خدمت تخصصی تغذیه به 2300مراجعه کننده ارایه شده است و 18369 نفر  خدمات آموزشی تغذیه ای دریافت کرده اند.

 

انجام واکسیناسیون 144 مورد درمان سالک

 

اکبری گفت: در حیطه پیشگیری و درمان بیماری های واگیر می توان به راه اندازی مرکز هاری و سالک در مرکز جامع سلامت هرابال ،  انجام 144مورد درمان سالک و  انجام 658مورد واکسیناسیون هاری در دو سال اخیر اشاره کرد.

 

شناسایی 4320 فرد مبتلا به فشارخون

 

او افزود: در شهرستان بیضا 2035 مورد فرد مبتلا به دیابت، 4320 فردمبتلا به فشارخون و 3867 فرد مبتلا به اختلالات چربی خون شناسایی شده اند که اقدامات درمانی مختلفی در شهرستان برای انها انجام میگیرد و در همین راستا کلینیک دیابت و فشارخون در شهرستان به صورت 4 روز در هفته و کلینیک فشارخون 2 روز در هفته فعال و در حال خدمت رسانی به این افراد است.

 

از دیگر اقدامات برای پیشگیری از بیماری های غیر واگیر انجام برنامه ژنتیک اجتماعی  که بیماری های ژنتیک در زوج های جوان غربالگری می شوند و همچنین  غربالگری نوزاد در 3-5 روزگی از دیگر برنامه ها برای شناسایی مشکلات مربوط به تیرویید در این شهرستان است .

 

اکبری ادامه داد: از سال 1400 تاکنون برای 766زوج در شهرستان خدمات ژنتیک اجتماعی و  برای851  نوزاد غربالگری انجام شده است.

 

بهارنکو

 

این مقام مسوول با اشاره به فعالیت بهار نکو ادامه داد: فعالیت مجموعه بهارنکو وابسته به نهاد رهبری دانشگاه، تنها به ۶ ساعت کلاس آموزش الزامی پیش از ازدواج خلاصه نمی‌شود بلکه این نقطه شروع است، مشاوره تکمیلی، آموزش‌های قبل و بعد از ازدواج در این مرکز راه‌اندازی و گسترش داده شد و در حال حاضر چندین سال است که طرح بهار نکو در شهرستان‌ اجرا و پیگیری می‌شود، در دو سال اخیر در مرکز بهار نکو شهرستان بالغ بر 96 جلسه آموزشی برای 509 زوج برگزار شده است که برای 311 زوج مشاوره تکمیلی برای ازدواج های پرخطر انجام شده است.

 

 

پایان خبر

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار,پیام سلامت,اطلاعیه ها,اخبار واحدها
  • کد خبری : 104147
کلیدواژه