14 تیر 1404

  • 1404/03/11
  • - تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا

نیازهای تغذیه ای خاص سالمندان از زبان کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بیضا

 

مهمترین توصیه تغذیه ای برای دوران سالمندی ، تهیه غذاهای ساده و کم حجم است به شکلی که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی تامین گردد و در عین حال متناسب با فرهنگ مصرف او باشد همچنین انتخاب نوع غذا در برنامه غذایی روزانه از اهمیت خاصی برخوردار است.

نکته اساسی در برنامه غذایی سالمندان، مصرف مواد غذایی کم چربی و کم کلسترول (مانند شیر ولبنیات کم چرب، کاهش مصرف روغن، کره، خامه و...)، کم نمک و پر فیبر است بنابراین مصرف چربی ها باید در رژیم غذایی سالمندان محدود شود.

از آنجا که در سالمندان نیاز به انرژی کاهش می یابد، پروتئین مورد نیاز بدن باید از منابع با کیفیت بالا (از لحاظ پروتئین)مانند گوشت های کم چربی، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ، فرآورده های لبنی بدون چربی یا کم چربی تامین شود و همچنین غلات و حبوبات نیز از منابع گیاهی پروتئین هستند که ا گر با هم مصرف شوند تمامی اسیدهای امینه ضروری مورد نیاز بدن را تامین می کنند.

توجه به نکات زیر درمورد نیازهای تغذیه ای خاص سالمندان می تواند کمک کننده باشد :

  • مصرف روزانه حداقل 8 لیوان مایعات ترجیحاً آب برای پیشگیری از یبوست و کم آبی بدن

 

  • جذب کلسیم و ویتامین D بدن با افزایش سن کاهش می یابد بنابراین با افزایش سن نیاز بدن به مصرف منابع غنی کلسیم (مانند شیر و لبنیات) و ویتامین D افزایش می یابد. بر این اساس توصیه می شود زنان بالای 50 سال و همچنین همه افراد بالای 60 سال حداقل 3 واحد از گروه شیر و لبنیات روزانه مصرف کنند. برای تامین ویتامین D نیز ماهانه یک عدد مکمل 50 هزار واحدی مصرف کنند.

 

 

  • با افزایش سن توانایی جذب ویتامین B12 بدن کاهش می یابد. مصرف مقدار مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ ( طبق واحد های معرفی شده) به عنوان منابع ویتامین B12 را با در نظر گرفتن ملاحظات سلامتی فرد و بیماری های زمینه ای احتمالی کنترل و مورد تاکید قرار دهید.

 

  • کمبود ویتامین B6 به علل مختلف در سالمندان شایع است زیرا با بالا رفتن سن متابولیسم این ویتامین افزایش و جذب آن کاهش می یابد. از طرف دیگر در سالمندان به علت مصرف نا کافی گوشت دریافت این ویتامین کاهش می یابد. توصیه کنید بطور منظم منابع غنی این ویتامین از جمله انواع گوشت، جگر، شیر، تخم مرغ، حبوبات و غلات کامل (پوست نگرفته) مصرف شود.
 
«آرمین کشاورز» کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بیضا
  • گروه خبری : اخبار,پیام سلامت,اخبار واحدها
  • کد خبری : 125533
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید