04 آذر 1403

  • 1399/03/27
  • - تعداد بازدید: 11
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

همه گیری کووید 19 و نکات تغذیه ای که باید به آن توجه نمود

بیماری کووید 19 یک بیماری عفونی مسری است که توسط یک کرونا ویروس جدید ایجاد می شود. در حال حاضر دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد، در نبود درمان اختصاصی برای آن اهمیت رعایت بهداشت فردی و اجتماعی تنها راه حل مقابله با این بیماری می باشد. در شرایط کنونی نیاز است چند نکته مرتبط با تغذیه که باعث نگرانی عمده در سطوح ملی و بین المللی شده است و امنیت غذا و تغذیه را به خطر می اندازد بیشتر مورد توجه افراد قرار گیرد.


بیماری کووید 19 یک بیماری عفونی مسری است که توسط یک کرونا ویروس جدید ایجاد می شود. در حال حاضر دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد، در نبود درمان اختصاصی برای آن اهمیت رعایت بهداشت فردی و اجتماعی تنها راه حل مقابله با این بیماری می باشد. در شرایط کنونی نیاز است چند نکته مرتبط با تغذیه که باعث نگرانی عمده در سطوح ملی و بین المللی شده است و امنیت غذا و تغذیه را به خطر می اندازد بیشتر مورد توجه افراد قرار گیرد.

با توجه به شرایط فاصله گذاری اجتماعی و خانه نشینی نگرانی از افزایش وزن به دنبال کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش مصرف تنقلات بسیار بالا رفته است. چاقی و افزایش وزن از عوامل مهم ابتلا به بیماری های غیرواگیر مثل دیابت و پرفشاری خون و ... بوده که ابتلا به این بیماری ها فرد را در برابر بیماری کووید 19 آسیب پذیرتر می کند. نیاز هست در کنار رعایت توصیه های بهداشتی و در خانه ماندن، مراقب فعالیت فیزیکی خود بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن و چاقی توجه بیشتری به کاهش دریافت مواد پرکالری مثل نوشیدنی های شیرین، قند و شکر، انواع کیک ها و غذاهای سرخ شده داشته باشیم.

نگرانی از انتقال بیماری کووید 19 از طریق مواد غذایی می تواند باعث تغییر الگوی غذایی افراد شود و مردم به سمت غذاهای بسته بندی شده روی آورده و یا مواد غذایی مفیدی مثل میوه و سبزی ها را از سفره خود حذف کنند که می تواند دریافت ویتامین ها و مواد معدنی را کاهش داده و سیستم ایمنی افراد را تضعیف کند که در این صورت افراد در برابر بیماری کووید 19 آسیب پذیر تر می شوند. با توجه به اینکه مدت زمان درگیری جامعه با این ویروس ناشناخته است، این مسئله در دراز مدت می تواند باعث تغییر عادات و الگوی غذایی افراد شود بنابراین توصیه می شود افراد با رعایت اصول بهداشتی و نحوه صحیح شست و شوی میوه و سبزی ها به سمت حذف این گروه از مواد غذایی نروند.

موضوع مهم دیگر که در این شرایط باید بدان آگاه بود گسترش اطلاعات نادرست تغذیه ای می باشد. گسترش اطلاعات نادرست در همه زمینه ها وجود دارد اما در شرایط کنونی اشاعه اطلاعات نادرست در ارتباط با بیماری کووید 19 به معضلی در دنیا تبدیل شده است که در ارتباط با تغذیه می تواند باعث حذف برخی از گروه های غذایی و افزایش غیرضروری برخی از اقلام غذایی و افزایش قیمت ها آنها در بازار شود یا در اثر اطلاعات نادرست مردم به سمت مصرف بی رویه برخی از مکمل های غذایی روی آورده که علاوه بر هزینه بر بودن، می تواند سلامتی افراد را به خطر اندازد. گسترش اطلاعات نادرست در کنار مشکلات سلامتی که می تواند ایجاد کند سلامت روانی افراد را نیز مورد مخاطره قرار می دهد. توصیه می شود مردم اطلاعات مربوط به سلامت را از سایت های مورد تایید وزارت بهداشت دریافت کنند و در این زمینه به اطلاعات هر کانال و گروه مجازی اعتماد نکنند. جدیدترین اطلاعات درباره طغیان بیماری کووید-19 را می توان از طریق وب‌سایت های سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت کشور و مسئولین بهداشت عمومی کشور یا محل زندگی خود، کسب کرد.

با اینکه کووید 19 یک بیماری واگیر می باشد اما افراد مبتلا به بیماری های غیرواگیر مثل دیابت، پرفشاری خون، سرطان و .... بیشتر در معرض خطر هستند پس همچنان در همه گیری کووید 19 توجه به کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر باید مورد توجه قرار گیرد. تغذیه سالم یک فاکتور مهم کنترل بیماری های غیرواگیر و تقویت سیستم ایمنی می باشد که در شرایط همه گیری کووید 19 نیاز به توجه بیشتر دارد. بنابراین همچنان در کنار رعایت اصول تغذیه ای، مواظب وزن خود بوده و اطلاعات تغذیه ای خود را از سایت های معتبر دریافت نمایید.

تهیه و ترجمه : الناز جعفروند- کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت

منابع

1. United National System Standing Committee on Nutrition (UNSCN), Food Environments in the COVID-19 Pandemic, updated on 3 April 2020. Available on: https://www.unscn.org/en/news-events/recent-news?idnews=2040 , April 2020.

2. Impact of COVID-19 on Food Security and Nutrition (FSN), Draft issue paper by the High-Level Panel of Experts on Food Security and nutrition (HLPE), Committee on World Food Security, 19 March 2020. Available on: https://fscluster.org/sites/default/files/documents/2020-03-19._impact_of_covid-19_on_fsn_-_hlpe_-_final_draft.pdf

3. World Health Organization (WHO), Nutrition advice for adults during the COVID-19 outbreak. Available on: http://www.emro.who.int/nutrition/nutrition-infocus/nutrition-advice-for-adults-during-the-covid-19-outbreak.html . 24 March 2020.

4. Hu, Zhiwen, et al. "Infodemiological study on COVID-19 epidemic and COVID-19 infodemic." Preprints. org (2020).

5. Pennycook G, McPhetres J, Zhang Y, Rand D. Fighting COVID-19 misinformation on social media: Experimental evidence for a scalable accuracy nudge intervention. PsyArXiv Preprints. 2020 Mar 17;10.

6. Naja F, Hamadeh R. Nutrition amid the COVID-19 pandemic: a multi-level framework for action. European Journal of Clinical Nutrition. 2020 Apr 20:1-5.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 25337
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید