02 آذر 1403

  • 1401/06/16
  • - تعداد بازدید: 18
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا

چرا بهتر است نان های سبوس دار را در برنامه غذایی خود بگنجانیم؟

نان تأمین کننده بخش قابل توجهی از انرژی و ترکیبات نشاسته ای موردنیاز بدن است و اگر از آرد کامل غلات مانند آرد کامل گندم یا جو تهیه شود، درصد قابل توجهی از نیاز روزانه فرد به پروتئین و فیبر نیز فراهم می شود. همچنین نان منبع خوبی از کلسیم، آهن، ویتامین های گروه B، منیزیم، ویتامین E و روی است.

نان تأمین کننده بخش قابل توجهی از انرژی و ترکیبات نشاسته ای موردنیاز بدن است و اگر از آرد کامل غلات مانند آرد کامل گندم یا جو تهیه شود، درصد قابل توجهی از نیاز روزانه فرد به پروتئین و فیبر نیز فراهم می شود. همچنین نان منبع خوبی از کلسیم، آهن، ویتامین های گروه B، منیزیم، ویتامین E و روی است.

 

بنابراین با توجه به ارزش تغذیه ای بالای نان های تهیه شده از آرد کامل و سبوس دار، توصیه می شود تمامی افراد جامعه در انتخاب نان مصرفی دقت کرده و انواع نان های سبوس دار و تیره را انتخاب کنند.

نان های سفید فاقد مواد مغذی ضروری هستند و مصرف مداوم آن خطر چاقی، دیابت، چربی خون بالا و بیماری قلبی را افزایش می دهد.

اگرچه مصرف نان سبوس دار و حذف نان سفید به عنوان یک پیشنهاد برای ارتقای سلامت آحاد افراد جامعه مطرح است، این مسئله در افراد چاقی که تحت درمان کاهش وزن هستند و افراد مبتلا به دیابت ضرورت بیشتری دارد.

مصرف نان سبوس دار به دلیل اینکه میزان فیبر بالایی دارد در پیشگیری از یبوست، اختلالات گوارشی و سرطان روده بزرگ نقش دارد.

علاوه براین، به دلیل اینکه اکثر نان های مصرفی حاوی مقادیر بالایی از نمک است، توصیه بر این است که نان های کم نمک انتخاب شود.

همچنین فرایند تخمیر یا عمل آوری نان باید با استفاده از خمیرمایه انجام گیرد که موجب هضم بهتر نان و جذب بهتر املاح دوظرفیتی نظیر آهن، روی و کلسیم می شود. افزودن جوش شیرین روش نامناسبی در پخت نان است و به سلامت فرد آسیب می رساند./ف.نوروزی فرد

«زهرا حسن زاده» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 66223
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید