شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا
چه غذاهایی برای دردهای کمر ناشی از التهاب و فشار به اعصاب در ناحیه کمر مناسب هستند؟
برخی تحقیقات در سال 2020 میلادی ارتباط نزدیک بین رژیم غذایی و سلامتی نخاع را نشان می دهد.
برخی تحقیقات در سال 2020 میلادی ارتباط نزدیک بین رژیم غذایی و سلامتی نخاع را نشان می دهد.
برای دردهای کمر معمولا از داروهای ضد درد و ضد التهاب استفاده می شود. برخی تحقیقات در سال 2020 میلادی ارتباط نزدیک بین رژیم غذایی و سلامتی نخاع را نشان می دهد. به طوری که مصرف برخی غذاها می تواند به بهتر شدن درد کمر کمک کند. در عین حال که تمرینات کششی یا کاردرمانی و فیزیوتراپی در ناحیه کمر را انجام می دهید، درنظر داشته باشید که مصرف برخی غذاها به کاهش درد ناحیه کمر کمک می کنند.
انواع غذا های کمک کننده به بهبود کمر درد:
شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خواص ضد التهابی برخی غذاها با کاهش درد ناحیه کمر ارتباط دارند.در صورتی که شمت مبتلا به دردناحیه کمر هستید، با اضافه کردن این مواد به غذای خود می توانید به بهبود این درد کمک کنید:
زنجبیل: ریشه زنجبیل به شکل تفت داده شده تا نان و شیرینی زنجبیلی یا چای زنجبیلی را شامل می شود. زنجبیل مملو از ترکیباتی است که التهاب را کاهش می دهد و درد کمر را بهبود می بخشد. مصرف دو تا سه قاشق چایخوری در روز از این گیاه برای کمک به بهبود دردکمر کفایت می کند.
زردچوبه: زردچوبه خاصیت التیام بخشی دارد.این چاشنی خاصیت ضدالتهابی داشته و بهبود درد کمک می کند. همچنین تحقیقات اخیر نشان می دهد که زردچوبه سبب غیر فعال شدن و مهار پاسخ های التهابی و درد مفاصل می شود.
مغزها: همه مغزها خاصیت ضد التهابی دارند از گردو و بادام گرفته تا سایر مغزها در کاهش دردهای کمری می توانند کمک کننده باشند. مصرف روزانه حدود 30 گرم از مغزها می تواند افراد مبتلا به درد کمر را از خواص ضد التهابی آنها بهره مند کند. بخاطر داشته باشید مغزها بدلیل کالری بالا، باید بطور متعادل مصرف شوند تا منجر به اضافه وزن و چاقی نشوند.
قهوه: کافئین از اجزای بسیاری از داروهای ضد درد نیز می باشد. خاصیت از بین برندگی کافئین که علائم درد را از بین می برد شایع و معروف است.. مصرف دوفنجان قهوه در روز به بهبود درد کمر تا 50 درصد کمک می کند.لازم است با هر فنجان قهوه، یک لیوان آب نیز نوشیده شود. قهوه خاصیت ادرار آور داشته و می تواند منجر به کم آبی بدن شود که می تواند سبب اثرات معکوس شده و درد کمر را بدتر کند.
انگور قرمز:ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی در انگور قرمز وجود دارد که علاوه بر نقش آنتی اکسیدانی، در جلوگیری از تخریب بافتهای غضروفی که از علل دردهای کمر می باشد نیز موثر هستند این خاصیت در تمشک سیاه نیز وجود دارد.
روغن زیتون: روغن زیتون فرابکر یا اکستراویرجین خواصی شبیه بروفن دارد.بطور کلی مصرف روغن زیتون برای حفظ سلامت توصیه می شود و مصرف آن سبب کاهش بیماری های مفاصل و التهاب ناشی از بیماری ها در مفصل می شود
آویشن: خواص آویشن خیلی بیش از یک گیاه معطر است و مملو از ترکیباتی است که با درک درد تداخل دارد و بطور طبیعی از بین برنده درد است و بعنوان ضدالتهاب به کاهش درد کمک می کند .
ترکیبات سویا بویژه شیرسویا نیز خاصیت ضدالتهابی دارند.
ماهی سالمون: ماهی های غنی از اسید چرب امگا3 مانند ماهی سالمون می توانند کمردرد مزمن را التیام دهند. ماهی های چرب بدون داشتن عارضه جانبی مشابه داروهای ضدالتهاب و ضد درد عمل می کنند. 2 تا 4 وعده ماهی چرب در هفته به بهبودی درد کمر کمک می کنند.
گیلاس، آلبالو و توت فرنگی: دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و به اشکال مختلف به کاهش قابل ملاحظه درد کمک می کنند
غذاهایی که باید از آنها اجتناب کرد و سبب التهاب مفاصل می شوند:
همچنان که برخی غذاها به بهبود درد کمر کمک می کنند، برخی غذاهانیز علائم کمردرد را تشدید می کنند. و باید از مصرف آنها در زمان کمردرد پرهیز کرد. این غذاها موادی هستند که معمولا سبب نفخ، التهاب و در نتیجه ایجاد درد می شوند.
این مواد عبارتند از:
- روغن های نباتی مانندروغن آفتابگردان، روغن های مخلوط خوراکی و روغن ذرت و مارگارین
- کلیه غذاهای فراوری شده مانند غذاهای صنعتی و انواع فست فودها
- مواد غذایی صنعتی که در تولید آنها از شربت ذرت با فروکتوز بالا استفاده شده است
- غذاهای حاوی چربی اشباع بالا
- لبنیات و فراورده های شیری با چربی کامل (بالا)
- غذاهای حاوی اسید چرب ترانس
همچنین برای کاهش خاصیت نفخ آوری حبوبات لازم است برای مدت حداقل 4 ساعت در آب خوابانده شدن و طی مدت قبل از پخت چندین بار این آی دور ریخته شده و تعویض شود.
دکتر پریسا ترابی- کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه
نظر دهید