شبکه و بهداشت و بهداشت و درمان شهرستان بیضا
برگزاری نشست آموزشی اهمیت نان سبوسدار در ادارات شهرستان
رییس شبکه بهداشت و درمان بیضا با اشاره به افزایش آمار چاقی و اضافهوزن در تمامی گروههای سنی و افزایش بیماریهای غیرواگیر از جمله سکته قلبی، دیابت، چربی خون، مصرف نان سبوسدار در پیشگیری و درمان این بیماریها را مهم دانست.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان بیضا، دکتر «سعید اکبری» با اشاره به برگزاری جلسات آموزشی مختلف در ادارات شهرستان بیضا گفت: مصرف نان کامل به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها از جمله چاقی، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان های دستگاه گوارش کمک می کند.
کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بیضا ادامه داد: نان کامل حاوی سبوس و جوانه، در مقایسه با نان های تهیه شده با آرد سفید دارای مقادیر ناچیز سبوس و فاقد جوانه، از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار است و می تواند بخش مهمی از عناصر معدنی و ویتامین های موردنیاز روزانه بدن مانند ویتامین های گروهB ، ویتامین E، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، مس و منگنز را تامین کند.
آرمین کشاورز افزود: هر چه میزان سبوس آرد بالاتر باشد نان تیره تر می شود، بنابراین از این طریق می توان تشخیص داد که مقدار سبوس کدام نان بیشتر است؛ به همین دلیل نان سنگگ در مقایسه با لواش بسیار تیره تر است که این امر در ارتباط با مقدار سبوس موجود در نان سنگک است.
کشاورز بیان داشت: از نظر تغذیه ای نانهایی که با آردهای کامل و سبوسدار تهیه میشوند از جمله نان سنگک ارزش غذایی بالاتری نسبت به نانهای تهیه شده با آرد سفید مانند نان لواش دارند و مصرف روزانه آنها میتواند بخشی از نیازهای روزانه بدن به پروتئینها و ویتامینها را تأمین کند.
پایان خبر