شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا
پاسخ های علمی درست به باورهای تغذیه ای نادرست/ بهترین زمان مصرف چای
مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا برای اکثر مردم یک عادت محسوب می شود و ممکن است عادتی باشد که در طول زمان به دست آمده باشد. این نکته باید در نظر گرفته شود که اکثر متخصصین توصیه می کنند که از مصرف چای همراه یا بعد از غذا اجتناب شود.
به گزارش روابط همومی شبکه بهداشت و درمان بیضا، کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بیضا ضمن اشاره به باور های غلط در خصوص نوشیدن چای همراه با غذا یا بلافاصله بعد از غذا، گفت: چای به خودی خود دارای مزایای تغذیه ای بسیار از جمله بهبود وضعیت التهاب بدن و تقویت سیستم ایمنی است، با این وجود، در مورد مصرف انواع چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا لازم به ذکر است که برگ های چای اسیدی هستند و می توانند بر روند هضم تأثیر گذار باشند؛ به طوری که ا گر وعده غذایی مصرف شده حاوی پروتئین باشد، مصرف چای نه تنها به فرآیند هضم کمک نمی کند، بلکه اسید موجود در چای محتوای پروتئین را سفت و هضم آن را دشوار می کند.
آرمین کشاورز افزود: بعضی از ترکیبات موجود در چای می توانند مانع جذب ویتامین ها و مواد معدنی شوند. یکی از این نمونه ها تانن هایی است که در چای وجود دارد و مسئول ایجاد رنگ قهو های تیره در آن است. غلظت بالای این ترکیب می تواند در جذب پروتئین و مواد معدنی از قبیل آهن، روی و کلسیم اختال ایجاد کند و افرادی که دچار کمبود این مواد معدنی هستند، باید از نوشیدن چای همراه یا بلافاصله بعد از وعده های غذایی خودداری کنند.
کشاورز ادامه داد: تانن موجود در چای سیاه مسئول طعم تلخ آن نیز است و می تواند منجر به حالت تهوع یا ناراحتی گوارشی شود و اگزالات موجود در چای نیز باعث اختلال در روند جذب آهن و کلسیم می شود.
کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بیضا بیان کرد: محتوای کافئین موجود در چای ممکن است از جذب مواد مغذی در سیستم گوارشی جلوگیری کند به علاوه، در صورت داشتن مشکلات گوارشی از جمله زخم های گوارشی، کافئین می تواند باعث تشدید مشکلات گوارشی شود.
او اظهار داشت: کافئین تولید اسید در معده را افزایش می دهد و در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر می تواند علایم را تشدید کند.
کشاورز گفت: مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا می تواند شیره های گوارشی را رقیق کرده که منجر به سو هاضمه می شود، توصیه می شود چای یک ساعت قبل یا یک ساعت بعد از غذا مصرف شود تا بتوان با کاهش مضرات مصرف چای هنگام غذا، از فواید آن استفاده کرد.
پایان خبر
نظر دهید